fbpx

Liderliğin Baş Düşmanı Korku

Korku, soğukkanlılığın ve etkili liderliğin baş düşmanlarından biridir. Liderleri kariyerlerini raydan çıkaracak kadar felç edebilir. Felç olduğunuz hikayelerinize baktığınızda, bir korkunun size komuta ettiğini fark edebilirsiniz.

Korku sadece liderleri etkilemekle kalmaz, tüm organizasyona nüfuz ederek, üretkenliği aşındırır ve kültürü zehirleyebilir.

Korkuyu yenmek liderliğin nihai sınavıdır. Kendilerine liderlik edebilenler, korkuların üstesinden gelmeyi ve onları motivasyon araçlarına dönüştürmeyi öğrenirler. Hatta, ekiplerin korkunun ötesine geçmelerine ve onlara cesaretlenmelerine nasıl yardımcı olabileceklerini bilirler.

Akıllı liderler, diğer herkesin korkudan özgürleşmesi amacıyla korkunun tüm yükünü omuzlamayı seçebilirler ve bu konuda ehildirler. Bu nedenle ben liderliği bir cesaret eylemi olarak düşünürüm.

Cesareti ortaya çıkarmak nasıl mümkün olabilir?

Başlangıç için bu adımlar size yardımcı olabilir;

1-Duygularının farkında olmak, kendine objektif bakarak hislerinin adını koymak.
2-Sonra gerçekten o hislerin hangi varsayımları yarattığını bir yere yazmak. Bir varsayım listesi çıkarabilirsiniz.
3-Bu varsayımların gerçekleşme olasılığını mantık düzeyinde incelemek.
4-Olabilecek en yüksek ihtimalin dezavantajlarına çözüm bulunuyor mu ona bakma.
5- Tüm resme bakarak içindeki güçle üstesinden gelebileceğin seçenekler yaratmak.

Bu akıştan ilk maddeyi çıkarıp doğrudan çözüme odaklanırsanız korkunuz sadece varsayımlarınızı ispat etmek için sizin ne kadar haklı olduğunuzu kendinize gösterecek kanıtlar bulmak için iş başında olacaktır.

Öz farkındalığınızı besleyebildiğiniz bir hafta diliyorum, ne de olsa her şey oradan geçiyor.

Shopping Cart