fbpx

Zihnin Nasılsa Yaşamı Öyle Görürsün

person, child, book-5582976.jpg

Arkadaş çevreni, işini, okuduğun kitapları, izlediğin filmleri değiştirdiğinde zihin alanını yeniden şekillendirirsin.

Örneğin; hayatının bir döneminde maddi zorluk çekmiş birisinin zihninde otomatik olarak kıtlık bilinci oluşur. Maddi koşulları iyi olsa dahi bir yemeğe gittiğinde bahşiş verirse elindekini kaybedeceğini elindekilerin azalacağını hissedebilir. Böyle bir bilince sahipsek hayatımızda kıtlık içinde hareket ederiz. Kazandığımızın bereketi olmaz, elimize geçen yiyecekler bozulur, lezzetini alamayız ve bir şekilde elimizde kalmaz.

Kıtlık bilinci varsa bilgi ve becerilerde kısırlaşmaya başlar. Zihninde ne varsa yaşamın sunduğu deneyimlerin tamamını algılamaya açık olmak yerine olan şeyin kendinle ilişkili kısmını yakalarsın. Kendinle ilişkili insanları yakalarsın.

Mesela mağdur bilincindeki biri kendisine mağdur olma deneyimini yaşatacak insanların yanına çekilir. Veya otoriteye karşı kendisi olamayan bir kişi kendisine bu deneyimi yaşatacak insanları kendine çeker.

Yada en sık karşılaştığım bilinçten bahsedeyim; “zorluklarla ancak mutluluğu ve güzelliği hak ettiğini düşünmek”. Zihninde böyle bir modifikasyon varsa sana bu deneyimi yaşatacak olaylar ve insanlarla buluşursun. En kolay mutluluğu bile zorlukla yaşarsın. Zihninin mutluluğu güzelliği deneyimlemeyi böyle öğrenmiştir. Bu yemeğin yanında acı biber yemeğe benzer. Başka bir kişi bu deneyimden kolaylıkla geçebilir. Çünkü zihin alanında “tüm mutlulukları kolaylıkla yaşarım” modifikasyonu çalışıyordur.

Aslında yaşam her zaman insana hizmet ediyor. Sana zihninin içini göstermek için bu deneyimleri sunuyor.

Zihin ve akıl farklı şeyler. Zihin konfor alanında kalmak ister. Akılsa kendi varlığını görmeye cesaret eden bilinçtir. Kendi gerçekliğinin sorumlusu ve yaratanı olduğunu görmeye başladığında dönüşüm başlıyor. Bu nedenle hayatın her alanında geribildirim çok değerli.

Yaşadıklarınla ilişkinden memnun değilsen zihninin çalıştırdığı alanı daha iyi anlaman gerekir. Etrafında gerçekleşen her şey ve var olan herkes senin kendini fark etmen için var. Kontrolsüz eylemlerini fark ettiğinde dönüşüm başlayacak. Bunu görmen için ortamını ve eylemlerini değiştirmen işini çok kolaylaştıracak.

Sevgiyle kal,

Shopping Cart