fbpx

Acil Hissi İle Dinlemeyenler

Bazen insanlar o kadar sonuca kitlenir ki sana soru sorup hemen cevabını almak isterler. O an hızlıca evet ya da hayır demeni beklerler.

Sen bu iki yanıttan birini vermezsen davranışları toksik hale gelir. Sarkastik şakalar, iğnelemeler, suçlayıcı konuşmalar ve üstünde baskı yaratacak sözler söyleyebilirler.

Böyle davranan insanların niyeti iyi ve elde etmek istedikleri sonuç herkesin hayrına da dahi olsa empatiden ve saygıdan yoksundur. İnsanlar, kendilerini dinlenmediğinde kendilerini önemsiz hissederler ve iletişimde isteksizlik, duygusal uzaklık oluşur.

Ayrıca, dinlememek, onların görüşlerini ve ihtiyaçlarını göz ardı etmek anlamına gelir, bu da uzun vadede işbirliği ve takım çalışması açısından sıkıntılara yol açabilir.

Sonuç olarak hızlı sonuç almak isterken kişinin karar verme sürecindeki duygu, düşünce ve ihtiyaçlarını gözden geçirmesine alan vermeden ve dinlemeden sonuca kitlendiğinizde aslında karar verme süresinin gecikmiş olmasının yanı sıra ilişki de zedeleniyor.

İletişimdeki bu dengeyi sağlamak, uzun vadede daha başarılı ve sürdürülebilir sonuçlara ulaşmanızı sağlayacaktır.

Size böyle davranıldığında ne hissettiğinizi ve ihtiyaçlarınızı mutlaka dile getirin. Dile getirseniz de aşırı eylem odaklı insanlar duyguları göz ardı ederek zücaciye dükkanına girmiş fil gibi ezip geçebilirler, hazırlıklı olun. Mutlaka kısa bir süre sonra geribildirim verin çünkü aciliyet duygusuyla yanıp tutuşurken o an geribildiriminizi alamazlar.

Shopping Cart