fbpx

C-Level Liderler

Üst düzey yöneticiler, yüksek basınçlı ortamlarda çalışırlar ve asla sorunsuz bir seyir değildir. Bir organizasyonda hiç kimse onlardan daha fazla baskı ve beklentiyle karşı karşıya kalmaz.

Liderler, kaynakların iyi koruyucuları, değişim yöneticileri ve takipçileri için ilham kaynakları olmalıdır. Ekiplerine ilham vermeye ve kuruluşları için en uygun yönleri belirlemeye devam etmek için düzenli olarak gelişmeleri gerekir.

Yararlılığı korumak için liderler, sürekli büyüme ve gelişme yolculuklarına çıkmalıdır. Teorik olarak, bu kulağa yeterince basit gelse de pratikte birçok lider, çözdükleri sayısız sorun ve üstesinden geldikleri zorluklar arasında büyüme ve gelişme için zaman ayıramıyor.

Sürekli liderlik koçluğu, liderlerin değişimle yüzleşmesine ve değişimi yönetmesine, liderliğin baskılarıyla başa çıkmasına, etkili geri bildirim vermesine, almasına, diğerlerine ilham vermesine ve onları motive etmesine yardımcı olur.

Bir liderlik koçluğu profesyoneli olarak, liderlik yolculuklarında nerede olurlarsa olsunlar, liderlerin koçluktan her zaman fayda sağlayabileceklerinden şüphem yok. Liderlik koçluğu, liderlik yolculuğunda güvenilir bir ortak ve yol arkadaşıdır.

Dün organize perakende sektörünün önde gelen kuruluşlarından birinin Operasyon Komitesi ve Genel Müdürleriyle liderliği güçlendirmeye katkı sağlamak amacıyla bir araya gelerek içten katkılarıyla verimli bir gün geçirdik. Farkındalığımızı derinleştirerek organizasyona yapacakları etkiyi ve eylemleri konuştuk. Çoğu kurumda liderlik gelişimi en an alt kademe yöneticilerden başlarken dünkü deneyimimde, mütevazı, hayat boyu öğrenen, yeniliklere açık, destek almaktan çekinmeyen, deneyimli üst düzey yöneticileri görmek beni çok mutlu etti.

Umarım böyle liderleri daha fazla kurumda görebiliriz.

Shopping Cart