fbpx

Orta Düzey Yöneticiler

business man, stairs, career-6583632.jpg

Yöneticilere Ne Sağlıyor?

Bu koçluk, yüksek potansiyele sahip ve gelişmekte olan liderlerin kendi gelişimlerini hızlandırmak için bir temel olarak liderlik güçlerinin ve gelişim ihtiyaçlarının daha fazla farkına varmalarına yardımcı olur.
Yöneticiler, kendi tatminleri, organizasyonun yararı için ilerlemeye odaklandıkları, kendi kariyer hedefleri ve özlemleri nedeniyle bu seviyeye yükselirler. Bu nedenlerden dolayı, orta düzey yönetim pozisyonları bir kuruluşta en değerli ancak zorlu pozisyonlar olabilir.
Yöneticiler, ekip liderleri ve yöneticiler, yönettikleri kişiler aracılığıyla kuruluşun hedeflerini yerine getirir. Ekip üyelerine eğitim, rehberlik, destek, teşvik vermek ve performansı iyileştirmek için geri bildirimi vermek ve almaktan sorumludurlar. Bunların tümü beceri, sabır, zaman ve enerji gerektirir.
Basitçe bir yönetim rolünde olmak, yöneticilere ekiplerini etkili bir şekilde yönetmek için gerekli becerileri vermez. Bazı yöneticiler ‘doğal lider’ iken, diğerleri teknik rollerden işin başına getirilir. Uzmanlık alanlarında parlak olsalar da, yönetici olmanın tamamen başka bir dizi beceri gerektirdiği açıktır.
Yöneticilerin uzmanlaşmış insan becerilerine, mükemmel iletişime ve net bir yönetim stratejisine ihtiyacı vardır. En önemlisi, ekiplerini yönetme hakkına ve sorumluluğuna sahip olduklarına dair güvene ihtiyaçları var.
Çoğu zaman yöneticiler zor davranışları nasıl yöneteceklerinden emin değildirler ve bunları ele almak yerine, durumun zamanla düzeleceğini umarak hiçbir şey yapmamayı seçerler. Bu, düşük performansa göz yummak ve iyi performans gösteren ekip üyeleri için hayal kırıklığına neden olabilir.
Organizasyondaki değişim ve belirsizlik (personel değişimi, bütçe kesintileri, küçülme, birleşme veya ofisin taşınması gibi nedenlerle) ekibin her üyesi üzerinde stres yaratır. Bu süre zarfında orta düzey yöneticiler iş KPI’larını sunmaya devam etmelidir; sadece kendilerinin değişikliklerden nasıl etkilendiğini değil, değişikliklerin kendilerine rapor veren herkes üzerindeki etkilerini de yönetin; tüm bunlar, müşteriler için olağanüstü hizmet düzeylerinin korunmasını sağlarken.
Bazen bu yöneticiler bilgiyi bilip de ekiplerine teslim edemeyen veya kesinti ve güvensizliği azaltacak bir şekilde iletmek zorunda kalan bir konumdadırlar. Ekip üyelerinin rollerindeki değişikliklerle ilgili endişe ve öfkelerinin yükünü genellikle onlar çeker.
Bu tür zorlu zamanlarda işletmenin sorunsuz çalışmasını sağlamak ve stresin neden olduğu İSG sorunları riskini en aza indirmek için ekip liderlerinin, süpervizörlerin ve yöneticilerin yönetici koçluğu aracılığıyla dışarıdan rehberlik, destek ve mentorluk almaları önemlidir.

woman, stairs, career-6583628.jpg
Shopping Cart