fbpx

Koçluk Mentorluk Sistemleri

  1. Projenin oluşturulması: Proje liderinin belirlenmesi, kurulmak istenen sistemin amacı, katılımcılar, mentor ve koçların belirlenmesi, süreç tasarımı yapılır.
  2. İç iletişim: Projenin doğru anlaşılması için en etkili şekilde kurum içinde duyurulması gerekmektedir. Bu aşamada projenin hedefine ulaşmasında doğru algı yönetimin yapılması açısından önemli bir yere sahiptir.
  3. Seçim ve eşleştirme: Daha önce belirtildiği gibi adaylar arasından danışan ve koç ve mentorlerin seçilmesi ve gerekli eşleştirmelerin yapılması adımlarını kapsar.
  4. Yetiştirme: Koç ve mentorlere ihtiyaç duyulan eğitimlerin verilmesi aşamasıdır. Bazı kurumlar aynı zamanda danışanlarına da tanıtım amaçlı bazı eğitimler vermekte ve bu süreçteki adaptasyonu olumlu yönde etkilemektedir. Bu sebeple maddi ve manevi kaynaklar mevcut ise çift yönlü eğitim ve bilgilendirme faydalı olacaktır.
  5. Takip ve değerlendirme: Ara dönemlerde ve sürecin sonunda mutlaka çift yönlü bir değerlendirme yapılmalı ve gerekli noktalarda aksiyonlar alınmalıdır. Burada alınacak aksiyon danışan, koç ve mentör değişimi, sürece dışarından bir profesyonelin desteği gibi aksiyonlar olabilir.
  6. Süpervizyon: Bu aşama koç ve mentorler içindir. Ne kadar deneyimli olursa olsun her koç ve mentörün süpervizyon desteği alması süreci iyileştirir ve geliştirir, bu sebeple ara dönemlerde süpervizyon hizmeti alınması sürecin performansını olumlu yönde etkileyecektir.
Ücretsiz 30 Dakika Görüşmek İçin Bana Ulaşın

İhtiyaçlarınızı belirleyelim ve çözümler üzerinde konuşalım. 

Shopping Cart