fbpx

Liderler Tükenmiş Ekipleri Nasıl Ateşleyebilir?

Liderler, bitkin ekiplerin tüm silindirlerini ateşlemeye devam etmek için ne yapabilir? Çalışanları tükenmişliğe kurban gitmekten alıkoyabilirler mi? Yorgunlukla başa çıkmak ve tükenmişlikten kaçınmak için öğrenebilecekleri bazı teknikler ve beceriler var mıdır?

Fiziksel ve psikolojik ihtiyaçlarımızı göz ardı edip onları üretkenlik sunağına kurban ettiğimizde, daha az üretken oluyoruz. Tükenmişlik ve bitkinlik iş dünyasında yaygındır. Tükenmişlik, kişisel sınırlarınıza saygı duyulmamasından kaynaklanır.

Lider Rol Model Olmalı

Liderler öz bakımı görmezden gelir ve gergin, sinirli veya değişken hale gelirse, çalışanlar muhtemelen aynı şeyi yapacak ve tükenmişlik ve bitkinlik pratikte garantili hale gelecektir. Aceleci liderlik kararları ve uzun vadeli tutarsızlıklar da güveni ve morali baltalar.

Araştırmalar, liderlerin nasıl davrandıklarının ve eylemlerinin söyledikleriyle tutarlı olup olmadığının çok önemli olduğu gösteriyor. Kendini bilen liderler, ne yaptıklarının söylediklerinden daha önemli olduğunu bilirler.

Öz bakım, kişisel bakım esastır ve liderler bunu kuruluşlarının temel değerleri arasına dahil etmelidir. Zamanla, çalışanlar bu değerleri psikolojik olarak sahiplendikçe, tükenmişliği ve bitkinliği önleyen davranışlar kökleşecektir.

Lider İlgili Bir Dinleyici ve İyi Bir Gözlemci Olmalı

Liderler terapist değildir. Liderlik koçluğu onları birer terapiste dönüştürmez, ancak çalışanlar üzerinde değişikliği etkilemek ve onları psikolojik olarak desteklemek için ihtiyaç duydukları araçları sağlayabilir.

Tükenmişliği ve bitkinliği teşhis etmenin ve önlemenin belki de en iyi ve eski yolu birbirimize bakmaktır. Başkalarında tükenmişlik belirtilerini daha nesnel olarak görebiliriz. Bu işaretler şunları içerir:

*Motivasyon eksikliği
*Sinirlilik
*Memnuniyetsizlik
*Alaycılık
*Yorgunluk
*Sabırsızlık

Tükenmişlik damgasını kaldırmak ve insanları sorunları hakkında konuşmaya teşvik etmek son derece etkilidir. Tükenmişlik, önlenmesi tedavi etmekten daha kolay olan bir hastalıktır.

Shopping Cart